NO | ES
logo09
OKT
2013

Valencia regionens offisielle dag – El dia de la Comunidad Valenciana

Flott markering i Villajoyosa i dag med tog gjennom gatene, musikk, dans og tale. Feiringen dateres tilbake til 1238 og Jaume I sitt inntog i Valencia. I år markeres også 775 års jubileum for opprinnelsen av Valencia regionen.

Markeringen startet klokken 12 i formiddag ved rådhuset i hjertet av gamlebyen. Vakre folkedrakter, figurer, korps og smilende ansikter som strålte om kapp med solen, både blant de som gikk i toget og hos tilskuerne som stod langs Calle Colon, Canalejas og Barranquet  og opp mot Finca La Barbera hvor paraden endte opp.
Ved Finca La Barbera var det flott folkedans og Ordføreren, Jaime Lloret, holdt tale for dagen. I tillegg til de tradisjonelle hilsningene og ordene som sies i forbindelse med 9. Oktober, snakket han også om samhold og han takket også alle Norske for sin positive innflytelse i kommunen, i det trakk han spesielt frem Solgårdens virke gjennom over 40 år i byen, en viktig del av lokalsamfunnet. Nils Erik Egeberg fra El Mercat og Pablo Sbertoli fra Solgården ble tildelt det ærefulle oppdraget å være flaggbærere i paraden og var på den måten en sentral del av markeringen. Styreleder Finn Georg Birkeland var også til stede. Det hele ble avsluttet med at kor, korps og alle tilskuerne spilte og sang «hymnen for Comunidad Valenciana»
Gruppene «Centener og «Amadrava» stod for danseoppvisningen, både gjennom gatene og foran Finca La Barbera. Nå i kveld er Centener her på Solgården og har danseoppvisning for gjestene på festplassen.

dia de la comunidad valenciana 2

Legg igjen en kommentar

*

captcha *