NO | ES
logo28
MAR
2014

17. mai på Solgården!

Tradisjonen tro er det bare å begynne å glede seg til 17. mai feiring på Solgården! 200 års jubileum for Grunnloven skal feires og vi har satt opp ett flott program for markeringen! Alle er velkommen

Solgården vil være pyntet til fest. Vi har åpen gård og byr på gratis servering, topp underholdning og aktiviteter gjennom dagen, det viktige jubileet verdig. Hjertelig velkommen til en minnerik feiring!

17maisolgarden

Det er et høytidsstemt program med flotte innslag som er planlagt; Grunnlovsjubileet skal feires, og i tillegg markerer vi at Prøysen ville vært 100 år i 2014. Hovedttaler for dagen, Dagfinn Høybråten, kommer fra Norge for anledningen. Det gjør også Hanne Sørvaag og Anne Persdotter Flugstad, som står for deler av underholdningen! Festgudstjeneste, borger- og barnetog, korpsmusikk, gratis mat, drikke og is, taler, salgsboder, musikk, underholdning og aktiviteter står på det innholdsrike programmet. 

Vi feirer grunnloven! På 17. mai vil også vi som bygger bro mellom Norge og Spania være med på å markere at det er 200 år siden grunnloven ble vedtatt av riksforsamlingen på Eidsvoll. Som Europas eldste og verdens nest eldste gjeldende konstitusjon, blant de moderne revolusjonsforfatninger, er Grunnloven i dag et samlende symbol for frihet, selvstendighet og demokrati.

17maifest

 Det gleder oss å meddele at Dagfinn Høybråten – generalsekretær i Nordisk Ministerråd kommer fra Norge til Solgården, som hovedtaler for dagen. Det nordiske samarbeid er både politisk, økonomisk og kulturelt forankret, og er en viktig medspiller i det europeiske og internasjonale samarbeidet.
 Vi starter dagen kl 08:00 med flaggheising. Deretter blir det tradisjonen tro Festgudstjeneste i Minnekirken med påfølgende Borger- og barnetog fra Minnekirken ned til Solgården.

17maitog

17maisolgardentog

17maikorps
17maitogsolgarden
Når alle har kommet ned til Solgården byr vi på gratis lunsj og drikke til alle etter spanske og norske tradisjoner; vi byr blant annet på deilig Paella, pølser, brus og is!
17maibarn
 Det blir festlige aktiviteter for barna, vi kan røpe at det blir klovner, ballongkunst, hoppetårn og besøk fra Safari Aitana. 
 I tillegg blir det minimarked med salgsboder!  Villajoyosa er sjokoladebyen! – Chocolates Perez er en av flere som stiller med smaksprøver og mulighet for å kjøpe med seg godsaker. Det blir også andre boder med deilige, regionale produkter som blant annet ost, vin og olje, smykker, klær, helse- og velvære behandlinger. Vi har invitert lokale og regionale næringsdrivende til å dele dagen med oss, som stolt vil by på sine produkter.

17maidagfinnhoybraaten

 Klokken 13:30 fortsetter vi på Festplassen. Der blir det tale ved Dagfinn Høybråten. Ordføreren i Villajoyosa, Jaime Lloret og Konsul Jan Arild Nilsen kommer med hilsninger og konsulen leser opp telegrammer.

hannesørvaag

 Det gleder oss også å kunngjøre at den kjente og kjære artisten Hanne Sørvaag kommer fra Norge for å synge for oss! Vokalisten, komponisten og teksforfatteren har gitt ut fem platealbum og er også kjent fra Melodi Grand Prix, “Skal vi danse” og “The Voice”!

proysenflugstad17mai

 I 2014 ville hele Norges Alf Prøysen fylt 100 år. Vi velger å markere det med innslag av Anne Persdotter Flugstad.  Hun har gjennom mange år vært aktiv med både sang, teater, fortellerkunst, deklamering, dans og fløytespill. Hun har en forkjærlighet for Alf Prøysen og det skal vi få gleden av å ta del i.
17maiflamenco
Markeringen på Festplassen avsluttes med spansk dans og musikk fra Maria Jose Moyas danseskole

17maifestplassen

Hjertelig velkommen til å ta del i den tradisjonsrike 17. Mai feiringen på Solgården, Costa Blanca – i år med ekstra jubel for 200- års grunnlovsjubileum og 100- års markering for Prøysen!

Om kvelden fortsetter vi feiringen av dagen for Solgårdens gjester med festmiddag, musikk, underholdning og dans.

Programmet for dagen: (vi tar forbehold om endringer)

08:00     Flaggheising

11:00     Festgudstjeneste i Minnekirken

12:00     Borger- / barnetog fra Minnekirken til Solgården  

12:30     Fri lunsj for alle (paella, pølser, brus, iskrem, etc), minimarked,  salgsboder, aktiviteter for barn

13:30     Fest på Solgården

                               Tale v/Dagfinn Høybråten, Generalsekretær Nordisk Ministerråd

                                Hilsen v/ordfører i Villajoyosa

                                Telegrammer og hilsninger v/konsul Jan Arild Nilsen

                                Sang v/Hanne Sørvaag

                                Prøysen-jubileum v/Anne Flugstad

                                Dans og musikk

15:30     Avslutning

18:00     Kveldsprogram (kun for Solgårdens gjester)

 

El 200 Aniversario de la Constitución noruega es un día importante y debe ser celebrado con un gran programa! Les damos la bienvenida a todos. La Hacienda del Sol permanecerá abierta a todos los que quieran venir a celebrarlo con nosotros el día 17 de mayo de 12h a 16h.

Ofrecemos comida gratis, actuaciones de artistas famosos de Noruega y diversas actividades, dignas de un aniversario tan importante. El día de la constitución noruega se ha celebrado en la Hacienda del Sol todos los años desde que abrimos las puertas en 1972 y es una gran tradición! Bienvenido a celebrarlo con nosotros! Programa >>

17maiblomster

Legg igjen en kommentar

*

captcha *